Op 16 februari 2008 deed  smartlappenkoor Völle Wille mee aan het 2e Enschedese Smartlappenfestival met de volgende liedjes:
"Witte Rozen" Een echte oude smartlap van Willy Derby. Het verhaal vertelt over een kleine verwende jongen die wordt verblijdt met de komst van een zusje of broertje maar die uiteindelijk alleen achterblijft met zijn vader omdat zijn moeder samen met de baby sterft in het kraambed. Om een indruk te krijgen van het taalgebruik van dit oude liedje bij deze een gedeelte van de tekst:

Jantje was een kleine kleuter

Enigst kindje, teer verwend.

En op zekeren dag zei Moeder

Hoor eens even lieven vent,

als je zoet bent komt er spoedig

een zusje of een broertje bij.

Nou dat was wat voor ons Jantje,

en het ventje zei toen blij

wanneer er een klein zusje kwam,

kreeg zij van mij wat moois zeg mam.

Als tweede liedje hadden we gekozen voor "Patsy", bekend geworden door Rein de Vries die indertijd vaak werd begeleid door de Firebirds. Een prachtig lied om naar te luisteren, meerstemmig gezongen en met het nodige drama gebracht.
Oordeel van de jury: Een enthousiast koor die de zaal goed mee krijgt met een duidelijk verstaanbare tekst.

 

   

Zaterdag 17 november 2007 organiseerde ons smartlappenkoor een geweldige feestavond in samenwerking met het Melbuuln Piratenkoor en  "Tante Bep en de mejongens" (zie foto's hierboven).

 

   

Hierboven  een foto van ons optreden tijdens het evenement God van Boorn.. In de locatievoorstelling "God van Boorn" speelt Hydra een eigenzinnige interpretatie van de Bornse Historie met als hoofdrolpersoon de textielbaron Spanjaard.De toeschouwer van dit spektakel zal zich wandelend langs de stroom, stroom en licht, wanen in de fantastische tijd waar elektriciteit net ontdekt is, waar bevallige wasvrouwen proberen de God van Boorn te verleiden.Völle Wille zong geheel in het wit gekleed komend uit het bos met een speciaal gecomponeerd lied.